29. January 2017

Kompositionsundervisning

Uanset om du er helt ny i faget eller har ambitioner om at komme på konservatoriet (jeg er også kompositionslærer ved MGK), kan jeg hjælpe dig med kompositionsundervisning.

Hvis du vil prøve kræfter med at skrive din egen musik, kan jeg give dig værktøjerne til at komme i gang. Vi vil dykke ind i, hvordan man stimulerer og træner den kreative proces og hvordan, du får dine idéer ud på skrift. I sidste ende vil vi gå til instrumentation og partituranalyse.

Hvis du er mere øvet komponist, vil vi arbejde med den mere komplekse arbejdsproces og udfordre dine filosofisk æstetiske overbevisninger og således forberede dig til en eventuel konservatorievej.

Jeg tilbyder alle mine kompositonselever workshopper, hvor vi arbejder med et professionelt ensemble. I efteråret 2020 har mine elever mulighed for at skrive for strygekvartetter og andre kammerbesætninger i samarbejde med bla.a. Klang Festivalen.

I workshoppene arbejder vi med hinandens stykker for besætningen og på den måde lærer eleven vigtig erfaring med instrumenterne. Alle er velkomne til at deltage, og det har ind til nu været muligt for mig at arrangere takket være et samarbejde med Frederiksberg Fonden.

Se mere under Værksted.

Jeg har meget erfaring med at undervise i komposition, fra de helt unge børn til ældre MGK- og konservatorie-elever.

Min undervisning tager udgangspunkt i elevens ønsker, behov og mål. Elever kan spænde vidt, når de starter med at skrive musik, fra de romantiske over de barokinspirerede til de serielle og konceptuelle. Vigtigst er det at tage udgangspunkt i komposition som en idé. Hvis idéen er nu, er det underordnet hvilken skikkelse den indtager. Men jeg vil altid opmuntre mine elever til at tænke ud af boksen og skabe nye personlige idéer og lære den relevante teknik og teori, der kan føre eleven i den ønskede retning.